VIN broj ili broj šasije – drugi deo   Novo!


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozilla-vin-broj-broj-sasije-1

Broj šasije automobila naziva se VIN broj i sadrži niz od 17 brojeva i slova bez razmaka. U prošlom članku smo pisali o tome šta je VIN broj i koje podatke sadrži u sebi. U tekstu pred Vama pročitajte gde se nalazi VIN broj i zbog čega je dobro znati svoj VIN broj automobila.

Gde se nalazi VIN broj automobila?

VIN broj se najčešće može pronaći na pločici sa podacima koja se nalazi sa unutrašnje strane vozača pri dnu vetrobrana. Može takođe biti i na motoru ili na samim vratima, a može se nalaziti i bočno od vozača. Uz VIN broj na istom mestu se obično nalazi oznaka vozila koja sadrži neophodne podatke proizvođača i razne tehničke podatke. 

Servisi za japanska i južnokorejska vozila u Beogradu. Zakažite servis ili pregled vozila na stranici kontakt.

Zašto je dobro znati VIN broj svog automobila?

Ako kupujete polovan automobil proverite njegov VIN broj. Na osnovu tih podataka moguće je utvrditi da li je vozilo ukradeno, kakvo je tehničko stanje i da li je vozilo imalo udes. Proverom VIN broja vozila moguća je detaljna provera istorije automobila kao i njegovo poreklo. U slučaju da se VIN broj na vozilu ne slaže sa onim iz saobraćajne dozvole ili se ne može jasno očitati, odustanite od kupovine vozila jer se u praksi pokazalo da gotovo sigurno sa vozilom nešto nije u redu.

Vin broj Vam takođe daje uvid u svrhu korišćenja vozila, da li je bilo u privatnom vlasništvu ili je služilo za komercijalne svrhe. Naš osnovni savet jeste da, ako je VIN broj oštećen, postoji neslaganje ili jednostavno prodavac vozila ne želi da proverite automobil koristeći VIN broj, najbolje je da odustanete od kupovine. 

U našem sledećem članku pročitajte šta je VIN dekoder i još praktičnih saveta u vezi VIN broja vozila.

Izvor: automoli.com