Lanci za sneg – sve što treba da znate. Prvi deo


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-lanci-za-sneg

Doba je godine kad su na putevima potrebne zimske gume, a neretko i lanci za sneg. Deonice puta na kojima su potrebni lanci su obeležene saobraćajnim znakom. Pratite naš serijal i saznajte sve što je bitno u vezi korišćenja lanaca za sneg.

Idealno bi bilo da montažu lanaca za sneg vežbate mnogo ranije kada Vam to uslovi dozvole. Obično vozači dospeju u nepriliku na dubokom snagu i na putu koji je pod nagibom, a onda, ako ne znate šta treba uraditi, nastaju ozbiljni problemi. 

Savestan vozač će naučiti da montira lance za sneg kada je daleko od opasnosti, na suvom i bezbednom mestu. Pronađite neko mesto gde je podloga mekana kakva je zemlja, trava ili pesak i obavezno izbegavajte beton.

Naši servisi za japanska i južnokorejska vozila nalaze se u Beogradu na dve lokacija – Senjak i Novi Beograd. Zakažite pregled vozila ovde.

Vežbajte montiranje lanaca dok god ne budete sigurni da možete to uspešno izvesti. Proizvođača i tipova lanaca je zaista mnogo. Ne postoji univerzalno uputstvo kako to da izvedete. Uzmite uputstvo koje ide uz lance, obično je ono detaljno napisano i prikazano sa slikama te probajte da montirate opremu (detaljno uputstvo montiranja jedne vrste lanaca za sneg možete pročitati u jednom od naših sledećih članaka serijala).

Pre same kupovine možete u bolje snabdevenim radnjama sa zimskom opremom pitati za savet prodavca. Sigurno postoje lanci koji se više kupuju i koji imaju bolje kritike kupaca. Ceo trik sa lancima se svodi na laku montažu, a verujemo da oni koji se lakše montiraju imaju bolju prodaju i više se preporučuju.

U našem sledećem članku pročitajte još saveta za korišćenje lanaca za sneg.