Srećna Vam Kineska Nova godina!


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-kineska-nova-godina

Kineska Nova godina počinje 1. februara 2022. i završava se 21. januara 2023. Sledeća godina proteći će u znaku Vodenog Tigra. Lunisolarni kineski kalendar je taj koji određuje datum Lunarne Nove godine, a takav kalendar koristi se u Koreji, Japanu i Vijetnamu, državama na koje Kina ima određeni uticaj i poseban odnos u prošlosti.

U Srbiji sada već postoji tradicija proslave Kineske Nove godine. Glavne manifestacije biće održane u Beogradu kod Galerije Beograd ispred ulaza 5 i u Novom Sadu u Limanskom parku.

Posetioce očekuje manifestacija Kineski festival svetla čiji je idejni tvorac i inicijator umetnik Slobodan Trkulja. Na festivalu ove godine možete očekivati brojne novine uz više svetla i radosti.

Servisi za japanska i južnokorejska vozila nalaze se na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled vozila ovde, ili nas pozovite za više informacija telefonom.

Ovaj festival prava je prilika da sa porodicom i prijateljima osetite i vidite duh Kine u Srbiji uz instalacije sa kreativnim igrama svetla. Posetioci će biti u prilici da vide impozantna “Leptirova krila“ uz razne svetlosne instalacije životinjskog carstva – jelene, ribe i neizbežnog kineskog zmaja.

Otvaranje festivala je zakazano za 31. januar u 17 časova na Sava promenadi u Beogradu i počeće velikim vatrometom. Ulaz za posetioce festivala u Beogradu i Novom Sadu je besplatan, a lampioni će raditi svakog dana od 17 časova.

Srećna Vam Kineska Nova godina.