Kako zaštititi automobil posle letovanja?


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-zaštita-auta-posle-letovanja

Letovanje je skoro pri kraju, a Vaš automobil je potrebno odmah i bez odlaganja dovesti u stanje u kome je bio pre polaska na put. Svaki automehaničar će Vas savetovati da pregledate auto pre polaska na put, međutim evo na šta je potrebno obratiti pažnju nakon dolaska sa odmora. 

Uklanjanje soli

Ako ste letovanje proveli pored mora, Vaš automobil je verovatno bio izložen soli i morskoj vodi. So može biti izuzetno štetna za karoseriju automobila i delove, jer uzrokuje koroziju i rđanje metala. Temeljnim pranjem automobila nakon letovanja omogućićete da se sva so ukloni sa površine vozila, čime sprečavate nastanak potencijalne štete.

Da li auto može da zarđa na moru? Pročitajte više ovde.

Zaštita laka

Prašina, pesak, insekti i ostaci morske soli mogu ostaviti oštećenja na lakiranim površinama automobila. Temeljno pranje uklanja ove potencijalne izvore oštećenja, čime se čuva sjaj i boja Vašeg automobila. Takođe, nakon pranja, preporučuje se nanošenje zaštitnog voska kako biste stvorili dodatni sloj zaštite i očuvali sjaj karoserije.

Servisi za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled vozila ovde.

Pranje točkova i felni

Osim pranja karoserije, operite i točkove i felne. Tokom putovanja, točkovi su sigurno bili izloženi raznim nečistoćama, prašini i ostacima sa puteva, pa je važno očistiti ih kako biste sačuvali njihovu funkcionalnost i sprečili potencijalnu koroziju.

Pranje donjih delova

Morski vazduh pun soli će ostaviti tragove soli i na najzabačenijim delovima automobila kojima je teško prići. Zato je poželjno temeljno oprati automobil od dole, vodom pod snažnim pritiskom. Svaki ostatak soli i nečistoće kasnije može prouzrokovati dodatno oštećenje i ubrzanu koroziju.

Automobil treba održavati redovno, ne samo pred polazak na put. Samo na taj način se produžava vek automobila, a redovno pranje i čišćenje sprečava koroziju i prevremen odlazak kod limara i automehaničara.