Kako se rešiti insekata koji se lepe na šoferšajbnu?


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-brisanje-sofersajbne-od-insekata

Dok vozite leti čest problem su insekti koji se lepe na šoferšajbnu, a kasnije je ih je teško skinuti čak i u autoperionici! Postoji nekoliko jednostavnih i efikasnih načina da se rešite ovog problema. 

Kvalitetni čistači stakala

Odabir kvalitetnih čistača stakala može biti jedno od rešenja. Preporučuje se kupovina čistača koji imaju sposobnost efikasnog uklanjanja lepljivih ostataka. Takođe, redovno proveravajte stanje brisača i zamenite ih kada postanu istrošeni. Neispravni brisači mogu samo raširiti ostatke insekata na staklu.

Korišćenje specijalizovanih sredstava za čišćenje

Postoje specijalizovana sredstva za čišćenje stakala koja su posebno formulisana za uklanjanje ostataka insekata. Prilikom korišćenja ovih sredstava obavezno pratite uputstva proizvođača i problem će biti rešen.

Proverite automobil pre polaska na odmor. Servisi za japanska i južnokorejska vozila na Novom Beogradu i Senjaku. Zakažite pregled vozila ovde.

Upotreba sirćetne kiseline

Sirćetna kiselina je prirodno sredstvo koje može pomoći u uklanjanju lepljivih ostataka insekata. Pomešajte malu količinu sirćeta sa vodom u sprej boci i poprskajte šoferšajbnu. Ostavite da sredstvo deluje nekoliko minuta, a zatim obrišite površinu čistom krpom. 

Upotreba omekšivača za veš

Pomešajte omekšivač za veš sa vodom u odnosu 1:3 ili 1:4, a zatim poprskajte šoferšajbnu sa sprej bocom. Sprej bocu možete kupiti ali i koristiti već potrošenu iz domaćinstva, na primer od sredstva za brisanje stakala ili od sredstava za odmašćivanje kuhinje. Ostavite da sredstvo deluje nekoliko minuta, a zatim obrišite površinu čistom krpom. 

Uvek možete otići u perionicu ali šta kada tako nešto nije moguće zbog putovanja ili manjka vremena? Uvek je dobro imati u rukavu par trikova za održavanje vozila.