Da li automobil može da zarđa na moru?


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-da-li-auto-može-da-zarđa-na-moru

Rđa je uobičajena pojava koja se javlja kada gvožđe ili čelik reaguju sa kiseonikom i vlagom u prisustvu elektrolita, kao što je slana voda. Automobili, koji su pretežno napravljeni od metala, podložni su rđanju, posebno kada su izloženi faktorima koji ubrzavaju proces korozije.

Jedan od primarnih faktora koji ubrzavaju stvaranje rđe je izlaganje slanoj vodi ili soli. Priobalna područja imaju veću koncentraciju soli u vazduhu što znači da su automobili parkirani u blizini mora u većoj opasnosti od rđe.

Visok nivo vlažnosti u blizini morske obale može stvoriti pogodno okruženje za stvaranje rđe. Vlaga u vazduhu može da se taloži na metalnim površinama automobila, povećavajući šanse za koroziju.

Nekoliko preventivnih mera može značajno smanjiti šanse od korozije delova automobila:

Redovno pranje automobila pomaže u uklanjanju soli i drugih nečistoća sa njegove površine. Obratite posebnu pažnju na donje delove, otvore za točkove i druga skrivena područja koja su sklona sakupljanju soli.

Servisi za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Proverite Vaš automobil pre polaska na odmor. Zakažite servis ili pregled vozila ovde

Nanošenje sloja voska stvara zaštitnu barijeru na površini automobila, štiteći ga od vlage i soli. Tretiranje automobila voskom pre letnje sezone pruža dodatni sloj zaštite od rđe.

Ako je moguće, parkirajte automobil na većoj udaljenosti od mora kako bi ste sveli na minimum izloženost vazduhu punom soli. Parkiranje u garaži ili korišćenje pokrivača za automobile pruža dodatnu zaštitu od spoljnih faktora.

Dakle, ako idete duže na primorje od jednog ili dva meseca snažno preporučujemo da poslušate naše savete. Desetodnevno letovanje ne može mnogo naškoditi Vašem automobilu ali, ako prođe šest i više meseci da ne operete vozilo posle letovanja, može Vam biti žao što niste primenili naše savete.

Srećan put i prijatni godišnji odmori.