Zašto vezivati pojas na zadnjem sedištu?


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-vezivanje-pojasa-na-zadnjem-sedistu

Bezbednost u automobilu se ne odnosi samo na prednja sedišta odnosno na vozača i suvozača. Podjednako je važno da putnici na zadnjem sedištu vežu sigurnosne pojaseve. Zašto je važno biti vezan na zadnjem sedištu – pročitajte u nastavku članka. 

Vezivanje sigurnosnog pojasa jedan je od najefikasnijih načina da se smanji rizik od povreda ili smrtnog ishoda prilikom saobraćajne nesreće. Mnogi putnici međutim na zadnjem sedištu ne vezuju pojas jer u nekim državama to nije kažnjivo, ali da li je i bezbedno?

Postoje naravno razlozi zašto je vezanje sigurnosnog pojasa na zadnjem sedištu važno. Putnici na zadnjem sedištu nisu imuni od povreda prilikom sudara i mogu se ozbiljno povrediti. udar pri saobraćajnim nesrećama ne dolazi samo sa prednje strane automobila, već je to moguće da se dogodi i sa zadnje, kao i po bokovima. 

Servisi za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled Vašeg vozila ovde

U slučaju sudara, putnici koji nisu vezani mogu povrediti saputnike na prednjem sedištu tako što će ih udariti. Na ta način povrediće sebe, ali i druge putnike.

Kada pri većoj brzini dođe do ozbiljnog sudara, putnici koji nisu vezani na zadnjem sedištu mogu proleteti kroz šoferšajbnu ogromnom brzinom, poput izbačaja iz katapulta. Pri tom takođe mogu povrediti i saputnike na prednjem sedištu ili udariti u predmete u automobilu. 

Vezivanje pojasa na zadnjem sedištu je jednako važno kao i vezivanje pojasa na prednjem sedištu. Ovaj detalj može Vam spasiti život ali Vas takođe sačuvati i od ozbiljnih povreda.