Zašto je dobro imati automobil bele boje?


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-bela-tojota

Izbor boje automobila uvek je zanimljiva i nekad teška odluka jer je automobil dugoročna investicija. Postoji mnogo dobrih razloga da odaberete automobil bele boje. Koje su konkretno prednosti belog automobila?

Beli automobili su bezvremenski i klasični i teško će ikada izaći iz mode. Bela je neutralna boja koja dobro pristaje svakom automobilu, od malih gradskih automobila, preko SUV-a do luksuzne limuzine. 

Drugi vozači lakše primećuju bela kola, posebno noću, pa je i manja šansa da dođe do sudara. 

Bela kola su po vrućem vremenu hladnija jer reflektuju sunčeve zrake i upijaju manje toplote. to je posebno bitno u područjima gde je klima toplija i gde tokom godine ima više sunčanih dana. 

Servisi za japanska i južnokorejska vozila svih boja – nama je mehanika na prvom mestu. Zakažite pregled vozila vozila ovde ili nas pozovite telefonom

Prema Forbsu, 25,8% ukupno prodatih automobila u SAD-u su bele boje. Globalna statistika verovatno je slična, gde se na prvom mestu smenjuju bela i crna boja. Beli automobil je lakše prodati jer je za tom bojom i najveća potražnja, a samim tim mu je i prodajna vrednost veća, odnosno tokom godina manje gubi na vrednosti.

Ako želite da personalizujete svoj automobil ili da ga ukrašavate sa raznim dodacima kakvi su na primer spojleri, najlakše će te to uraditi sa belim automobilom jer se bela boja lako uklapa. 

Zli jezici bi rekli da se beli automobil i najlakše prlja, pa će te morati češće da ga perete. Međutim, automobil se svakako mora očistiti pa je to manje ulaganje od veće cene pri kojoj ga možete prodati u odnosu na druge boje. Svakako je i lepše voziti se u održavanom i čistom automobilu.