Zablude u vezi tjuninga automobila


U našem prošlom članku bavili smo se osnovama tjuninga, a sada Vam predstavljamo najčešće zablude koje se mogu čuti kada se pominje tjuning automobila. 

Gde uraditi pouzdan servis automobila? Ako ste vlasnik japanskog ili južnokorejskog vozila servisi na Senjaku i Novom Beogradu su vrhunsko rešenje. 

Tjuning skraćuje životni vek motora

Veća snaga motora povlači za sobom veće habanje pokretnih delova. Ali ako se uradi kvalitetno i na pravilan način, tjuning osim poboljšanja performansi neće ostaviti druge posledice na motor automobila.

Tjuningom se gubi garancija proizvođača

Isto važi i za bilo koju garanciju na automobilu jer ako se tjuning obavi kod fabričkog ili kod ovlašćenog tjunera ne gubi se garancija.

Zbog tjuninga automobil više troši

Moguće je izazvati potpuno suprotan efekat jer se odabirom kvalitetnijih bregastih vratila glave i ventila za motor može se postići veća snaga i manja potrošnja.

Tjuning je ilegalan

Prema Zakonu o bezbednosti saobraćaja na putevima prepravljanje vozila je moguće samo ako se obavlja za sopstvene potrebe i “kada se time unapređuje bezbednost vozila, tehnička kultura i pronalazaštvo, odnosno omogućava obavljanje određenih delatnosti za koje se vozilo posebno ne proizvodi”. To su, na primer, vozila za trke. Kako ne biste prekršili zakon i bili u mogućnosti da registrujete vozilo, koristite usluge ovlašćenog tjunera.

Obično ili čipovano vozilo, nama je svejedno. Zakažite pregled automobila u našim servisima u kojima rade profesionalci sa višegodišnjim iskustvom.

auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-zablude-tjuning