Vožnja na rezervi pravi veliku štetu na automobilu


Svedoci smo poslednjih nekoliko meseci znatno više cene naftnih derivata što je mnoge vozače primoralo da voze na rezervi, odnosno da stalno dosipaju gorivo i imaju manje od jedne četvrtine rezervoara. Velika greška – a evo i zašto.

Dobra navika je uvek sipati pun rezervoar ali to je sada s obzirom na cenu goriva lakše reći nego sprovesti u praksi. Ako niste uvek u mogućnosti da sipate “do čepa“, naspite makar do pola jer se dugoročno isplati.

Pumpa koja se nalazi u rezervoaru je uronjena u gorivo i na taj način se bolje hladi. Kada je stalno na suvom, a to je slučaj sa večito praznim rezervoarom, brže se i više haba. Konstantno pregrevanje dovešće gotovo sigurno do smanjenog veka trajanja.

Pouzdani servisi za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled ili servis vozila ovde, ili nas pozovite telefonom.

Prazan rezervoar za gorivo stvara kondenzaciju, a na ovaj način se razblažuje gorivo, stvara rđa i dalje dovodi lančano do drugih povezanih problema.

Takođe, pumpa za goriva koja se uslovno rečeno nalazi na suvom počeće da skuplja prljavštinu sa dna rezervoara i sediment od prljavog goriva što će dovesti do oštećenja pumpe i ubrzanog prljanja filtera. 

Svakako je najbolje uvek sipati pun rezervoar, ali ako niste u mogućnosti održavajte minimum jednu četvrtinu rezervoara. Kada se lampica na komandnoj tabli upali idite na prvu pumpu. Dugoročno, Vaš automobil će Vam biti zahvalan, a posete majstoru ređe. 

auto-centar-forma-beograd-prazan-rezervoar