Trikovi za odmrzavanje automobila


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-trikovi-za-odmrzavanje-auta

Tokom zime automobili se zamrznu stojeći tokom noći na otvorenom. Najlakši savet je da parkirate automobil u garažu ali većina vozača nema tu privilegiju. Kako odmrznuti automobil po zimi ili efikasno sprečiti zamrzavanje?

Jedan od načina kako da smanjite zamrzavanje stakala jeste da automobil, ako ste u mogućnosti, parkirate u pravu istoka. Prvi zraci sunca otpočeće proces odmrzavanja i automobil se na taj način može sam zagrejati prirodnim putem za nekoliko stepeni.

Ako želite da sprečite stvaranje leda na staklima možete to učiniti i postavljanjem kartona na prozore, ili ako imate stari peškir, stavite ga na šoferšajbnu i na taj način sprečite pravljenje pokorice.

Servisi za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled Vašeg vozila ovde.

U slučaju da se led već formirao na prozorima napravite kućnu varijantu sredstva za odmrzavanje. U bocu sa raspršivačem sipajte 8 do 8,5 decilitara alkohola, dodajte 1 decilitar vode i malo deterdženta za sudove. Dobro promućkajte i poprskajte stakla, led će brzo smekšati i neće Vam trebati strugač za led, možete ga ukloniti i običnom krpom ili u krajnjem slučaju rukom.

Vrata i brava takođe mogu predstavljati problem, pa možete u bravu naprskati WD40 sprej koji će sprečiti njeno zamrzavanje. Gume na vratima možete namazati glicerinom, vazelinom ili običnim jestivim uljem te tako sprečiti lepljenje gume za metal.

Retrovizore možete umotati u obične kese i stegnuti gumicama za tegle. Brisače možete uviti takođe u kese ili staviti preko njih stare čarape, a u krajnjem slučaju možete ih podignuti i sprečiti da se guma na njima zalepi za staklo.

Potrebno je samo malo mašte i Vaš automobil neće biti zaleđen ni na izuzetno niskim temperaturama.