7 važnih pravila za vožnju zimi po snegu i ledu


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-voznja-po-snegu-i-ledu

Vožnja po snegu i ledu može biti veoma izazovna i opasna čak i za najiskusnije vozače. Sledeći saveti Vam mogu pomoći da bezbednije upravljate vozilom i da imate bolju kontrolu na putu tokom zimskih vremenskih uslova.

Usporite i smanjite brzinu kako bi ste omogućili dodatni zaustavni put. Na snegu i ledu potrebno je duže da se uspori i zaustavi vozilo.

Naglo ubrzanje i naglo kočenje mogu dovesti do klizanja vozila po snegu i ledu. Umesto toga, nežno pritiskajte pedale gasa i kočnice da biste održali punu kontrolu.

Zimske gume su posebno dizajnirane za dobre performanse po hladnom vremenu i na snegu i ledu, zato je dobro tokom hladnog vremena uvek imati zimske gume, a takođe i spremne lance u slučaju nužde.

Povećajte svoju udaljenost do drugih učesnika u saobraćaju kako biste sebi dali više vremena za reakciju. Opšte pravilo je da držite rastojanje od najmanje 8 do 10 sekundi iza vozila ispred vas.

Servisi za japanska i južnokorejska vozila sa više od 20 godina iskustva. Zakažite pregled vozila u nekom od naših servisa na Senjaku i Novom Beogradu ovde.

Izbegavajte iznenadne pokrete kao što su iznenadna skretanja ili promene trake i umesto toga pravite spore i postepene promene.

Ako Vaše vozilo počne da proklizava, važno je znati kako da povratite kontrolu. Da biste povratili kontrolu, skinite nogu sa papučice gasa, okrenite točak u pravcu u kojem želite da ide prednji deo vozila i lagano pritisnite kočnice.

Za kraj, uvek budite spremni na najgori scenario. Opremite Vaše vozilo potrepštinama za hitne slučajeve, kao što su ćebad, hrana, voda, lopata i punjač za mobilni telefon.

Ne zaboravite da uvek vozite oprezno i prilagodite svoje vozačke navike uslovima na putu, bez obzira na pređašnje iskustvo.