3 razloga zašto ne treba voziti u zimskoj jakni!


Vožnja automobila u zimskoj jakni može biti opasna, bez obzira na dužinu relacije. Evo nekoliko razloga zašto nije bezbedno voziti se u zimskoj jakni.

Onemogućuje slobodno kretanje

Zimske jakne mogu biti debele i ometati pokretljivost što otežava pritiskanje papučica ili upravljanje volanom. Debela jakna može povećati vreme reakcije i smanjiti kontrolu nad vozilom izlažući riziku i vozača i druge učesnike u saobraćaju na putu. U hitnoj situaciji nemogućnost brze reakcije može biti opasna po život.

Ometa sigurnosni pojas

Nošenje glomazne jakne tokom vožnje takođe može ometati pravilnu upotrebu sigurnosnog pojasa. Sigurnosni pojas je dizajniran da zaštiti vozače u slučaju sudara tako što ih drži na sedištu i raspoređuje snagu udarca na najjače delove njihovog tela. Ako je jakna previše debela može da stvori prostor između tela vozača i sigurnosnog pojasa smanjujući njegovu efikasnost i izlažući vozača riziku od ozbiljnih povreda.

Više od 20 godina iskustva u servisiranju japanskih i južnokorejskih vozila. Zakažite pregled Vašeg vozila ovde, u nekom od naših servisa na Senjaku i Novom Beogradu.

Smanjuje vidljivost

Vožnja po zimskom vremenu već predstavlja dovoljan izazov, a nošenje prevelike ili glomazne jakne može dodatno otežati vidljivost. Jakna može ometati vozačev pogled na put, retrovizore ili druga vozila, što povećava opasnost od sudara.

Naš savet je da prilikom vožnje skinete jaknu ili da nosite garderobu koja je tanja i bolje prijanja uz telo. Ako je napolju izuzetno hladno, razmislite o tome da ponesete ćebe ili da jednostavno pojačate grejanje u automobilu. 

auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-zasto-ne-voziti-u-zimskoj-jakni