Trendovi u automobilskoj industriji za 2024. godinu


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-trendovi-u-2024.-godini

Auto industrija se razvija velikom brzinom, a to se posebno odnosi na nove tehnologije koje se primenjuju kako bi automobili dobili na bezbednosti, smanjili štetnost izduvnih gasova i olakšali vožnju vozačima. Koji su trendovi za 2024. godinu?

Povećan broj električnih vozila

U 2024. godini i kasnije, doći će do napretka u tehnologiji baterija što će dovesti do većeg dometa vožnje i bržeg vremena punjenja baterije. Ovo će sigurno ubrzati usvajanje električnih vozila u različitim segmentima tržišta.

Autonomna i poluautonomna vozila

Očekuje se da će u narednim godinama integracija sofisticiranijih AI algoritama i modela mašinskog učenja poboljšati sposobnosti donošenja odluka autonomnih vozila. Partnerstva između tehnoloških kompanija i proizvođača automobila verovatno će igrati ključnu ulogu u ovoj evoluciji.

Povezivanje na 5G

Ekspanzija 5G će podržati razvoj pametnih gradova u kojima su vozila u interakciji sa urbanom infrastrukturom. To mogu biti pametni semafori koji komuniciraju sa automobilima radi optimizacije saobraćaja ili parking sistemi koji vode vozače do slobodnih mesta, smanjujući na taj način gužve i emisije štetnih gasova.

Servisi za japanska i južnokorejska vozila na Novom Beogradu i Senjaku. Zakažite pregled ili servis vozila na stranici kontakt.

AI aplikacije

Aplikacije u vozilima sa veštačkom inteligencijom (AI) će transformisati korisničku podršku i angažovanje automobila. Čet botovi vođeni veštačkom inteligencijom i virtuelni asistenti pružaće klijentima pomoć i informacije u realnom vremenu, poboljšavajući sveukupno korisničko iskustvo.

Proširenje infrastrukture za punjenje električnih vozila

Osim proširenja, fokus će biti na integraciji pametnih tehnologija u infrastrukturu za punjenje električnih vozila. To se odnosi na razvoj pametnih mreža sposobnih da efikasnije upravljaju potražnjom i distribucijom električne energije kao i ugradnju obnovljivih izvora energije u stanice za punjenje.

Uzbudljiva budućnost auto industrije je pred nama. Pratite sva nova dešavanja na našoj stranici Novosti.

Izvor: rinf.tech