Šta je regenerativno kočenje?


Da bi se automobil pokrenuo potrebna je energija ali, sa kočenjem, utrošena energija se rasipa. Međutim, fizika kaže da se energija ne može uništiti. Kako je onda pametno iskoristiti? Regenerativno kočenje je jedan od načina. Proverite ispravnost kočnica u jednom od naših servisa za japanska i južnokorejska vozila.

U tradicionalnom sistemu kočenja, kočione pločice stvaraju trenje u dodiru sa rotacionim kočnicama i na taj način usporavaju automobil te proizvode toplotu od kinetičke energije automobila. 

Regenerativno kočenje je bazirano na jednostavnom principu: prikupiti što je više moguće energije koja se rasipa i konvertovati je u električnu energiju koja se skladišti u bateriji visokog kapaciteta. Ovakav sistem prikuplja energiju prilikom kočenja, kada se elektromotor pokreće unazad. On koristi sopstveni momentum vozila, a dobijena energija se isporučuje i skladišti u bateriji automobila.

Hidrauličkom sistemu kočnice pomaže motor, koji se kreće “unazad“ i proizvodi elektricitet koji napaja bateriju kada vozač podigne nogu s papučice. Ova kočiona komponenta ne samo što usporava vozilo, već elektromotor pretvara u generator, i na taj način prikuplja rasutu energiju.

Regenerativne kočnice su najefikasnije u režimu vožnje stani-kreni, kada mogu da generišu skoro polovinu energije koja se gubi trenjem. Kao rezultat se puni baterija i dobija se energija koja može da se iskoristi za produženje autonomije i smanjenje potrošnje goriva.

Ova tehnologija kočenja predstavlja pravu revoluciju, i pitanje je dana kada će u potpunosti zameniti konvencionalno kočenje. Iako veliki broj modela odavno koristi ovakav način kočenja, japanska i južnokorejska vozila ovaj sistem će bez sumnje primeniti u masovnoj proizvodnji jer inovacije jesu zaštitni znak proivođača iz Azije.