Sigurnosni pojasevi koji greju ali i štede energiju!


Sesti u hladan automobil jedan je od neprijatnijih osećaja koje možete doživeti zimi. Većina vozača momentalno pojačava grejanje na maksimum i nestrpljivo čeka postizanje odgovarajuće temperature. Nova zanimljiva rešenja grejanja možda neće podići temperaturu kabine u sekundi, ali dugoročno će doprineti na značajnoj uštedi.

Inženjeri visoko tehnološke kompanije ZF osmislili su toplotni pojas kao još jednu opciju za grejanje u automobilu. U samom pojasu nalaze se provodnici za grejanje koji su protkani kroz pojas, veoma slično kao električno ćebe.

Zašto ova dodatna opcija kada grejanje vozila već radi dovoljno dobro? Odgovor je jasan – kada je pojas koji greje uz telo, i pri tom imate volan koji greje, zagrevanje cele kabine vozila je rasipanje energije. Ako se vozite sami ovim putem zasigurno možete da postignete manju potrošnju energije za grejanje.

Servisi za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled vozila na stranici kontakt i pogledajte tačne lokacije naših servisa.

Ova vrsta grejanja posebno dolazi do izražaja kod električnih vozila tokom vožnje u zimskim uslovima. Lokalizovano grejanje putnika, bez zagrevanja cele kabine, može sačuvati energiju baterije i povećati domet vozila za čitavih 15%.

Ono što svakako nije obuhvaćeno ovom studijom je kako zagrejati noge ako se ne koristi grejanje cele kabine. Jedini savet za vlasnike električnih vozila koji žele da uštede jesu deblje čarape i odgovarajuća topla obuća. Na kraćim relacijama problem neće biti toliko izražen, a ušteda od 15% svakako je dovoljno primamljiva. 

Izvor: revijahak.hr

auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-pojas-koji-greje