Mazda i nova – stara rešenja u modelu MX-30 e-Skyactiv R-EV


Mazda vraća u funkciju Vankelov rotacioni motor ali ovoga puta kao generator električne energije. Nekada je ovaj motor poboljšavao sportske performanse vozila ali sada ima drugačiju ulogu.

Vozila sa rotacionim motorom imaće zapreminu od 830 kubika, a naziv modela biće MX-30 e-Skyactiv R-EV. Električni model MX-30 koji je u upotrebi ima domet 160 km i nije klasičan hibrid jer koristi benzinski motor kao generator električne energije. Novi model imaće domet više od 600 km, takođe koristeći benzin.

Novi model je gradski auto, a domet koristeći bateriju je oko 85 km, što je za grad sasvim dovoljno. Bateriju kućni punjač od 11 kW može napuniti za nešto više od sat i po vremena dok je snažniji punjači, kakvi postoje na putevima, mogu napuniti za malo preko 20 minuta.

Servisi za japanska i južnokorejska vozila sa više od 20 godina iskustva. Zakažite pregled ili servis vozila ovde

Startnost automobila je zaista dobra jer je ubrzanje prema fabričkoj deklaraciji 9,1s do 100 km/h. Brzina je elektronski ograničena na 140 km/h ali za gradske uslove vožnje to nije primarna stavka. Početna cena je oko 35000 Evra, ali potrošnja je 1 litar benzina na 100 km, pa je ušteda evidentna.

Uštedite vreme i novac tako što će te redovno odlaziti na pregled Vašeg vozila kod pouzdanog servisera. Ispravno vozilo je štedljivije i bezbednije kako za Vas tako i za ostale učesnike u saobraćaju. 

auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-mazda-mx-30