Saveti za vožnju po snegu


Da li je sneg iznenadio putare i ove godine? U svim slučajevima, na Vama je da se pripremite za vožnju po uslovima kada je na trotoraru sneg, led ili poledica.

Obavezno korišćenje zimskih guma se podrazumeva. Letnje gume nisu dovoljno bezbedne prilikom vožnje po snežnim padavinama, a takođe rizikujete i plaćanje kazne koja nija zanemarljiva ali ipak manje bitna u odnosu na bezbednost.

Očistite sneg sa automobila i stakala zbog bolje vidljivosti prilikom vožnje. Ostaci snega na kolima, posebno pri većim brzinama na auto putu, mogu otpadati na druga vozila i ozbiljno ugrožavati bezbednost ostalih učesnika u saobraćaju.

Servis za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled ili servis vozila ovde, ili nas pozovite telefonom.

Obavezan pribor koji bi trebalo da imate pri sebi je metlica i suva krpa za brisanje stakla. Proverite da li ste sipali tečnost za stakla koja se ne ledi. Pojedini proizvođači tvrde da njihov proizvod ne ledi i do -60 °C.

Što se tiče same vožnje najbitnija stvar je lagano kretanje i zaustavljanje bez naglih manevara. Vozite ispod ograničenja, mada na pojedinim deonicama već postoje table sa propisanim brzinama u slučaju snega i leda na kolovozu.

Tokom vožnje koristite višu brzinu, što u praksi znači da ako u normalnim uslovima vozite 40 km/h u trećoj brzini, sada koristite četvrtu brzinu.Na taj način obezbeđuje se bolje prijanjanje guma na podlozi, posebno prilikom menjanja pravca kretanja. Kočnicu nemojte pritiskati naglo već više puta lagano kako ne bi ste proklizali.

Ono što je izuzetno bitno jeste da budete potpuno koncentrisani i pažljiviji nego inače, jer se greške prilikom vožnje na snegu retko opraštaju.

auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-voznja-po-snegu