Parking zone u Beogradu


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-parking-zone-mapa

Razvojem Beograda broj zona u kojoj se parking naplaćuje raste iz dana u dan. Paralelno sa tim trendom povećava se i broj javnih garaža i broj mesta na kojima je moguće parkirati automobil. 

Pouzdan servis sa višegodišnjim iskustvom specijalizovan za japanska i južnokorejska vozila. Zakažite pregled vozila u nekom od naših servisa na Senjaku i Novom Beogradu. 

Kada govorimo o parking zonama sa vremenskim ograničenjem, grad Beograd je podeljen u 4 zone, i prikazane cene parkinga se odnose na 2021. godinu:

Zona A

Vozilo u ovoj parking zoni možete parkirati maksimalno 30 minuta (cena je 100 dinara).

Prva zona (crvena)

Vozilo u ovoj parking zoni možete parkirati 60 minuta (cena je 56 dinara) ali ako to želite možete produžiti parking još 30 minuta (cena je 100 dinara).

Naplata parkiranja i kontrola vozila se primenjuju radnim danima od 7 do 21 čas kao i subotom od 7 do 14 časova uz napomenu da su parkinzi u ulicama oko Kliničkog centra Srbije besplatni za korišćenje nakon 17 časova.

Druga zona (žuta)

Vozilo u ovoj parking zoni možete parkirati 120 minuta (cena je 48 dinara za 1 sat) ali ako to želite možete produžiti parking još 60 minuta (cena je 180 dinara).

Treća zona (zelena)

Vozilo u ovoj parking zoni možete parkirati 180 minuta (cena je 41 dinara za 1 sat) ali ako to želite možete produžiti parking još 60 minuta (cena je 140 dinara).

Nakon isteka plaćenog vremena za parkiranje, vozač je dužan da napusti parking mesto koje je koristio, a u narednih 30 minuta ne može da koristi, odnosno, plati parkiranje u istoj zoni. 

Stanari i pravna lica iz ulica koje su zonirane mogu po cenama koje su povlašćene da vremenski neograničeno parkiraju svoja vozila.

U našem sledećem članku pročitajte o parkingu u Beogradu izvan zoniranog područja.

Izvor: Parking servis Beograd