Parking u Beogradu izvan zoniranog područja


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-parking-van-zone

Beograd je podeljen na parking zone koje imaju određenu cenu i vremenska ograničenja zadržavanja vozila. Više o parking zonama pročitajte u našem prethodnom članku.

Van utvrđenih zona, postoje i područja na kojima je moguće parkiranje bez uslova uz određenu cenu. Sve cene koje su prikazane odnose se na 2021. godinu.

Plava zona

U ovoj zoni moguće je parkirati vozilo bez vremenskog ograničenja po ceni od 31 dinar po času. Takva opšta parkirališta se nalaze na Novom Beogradu i Zemunu. 

Iskustvo je našoj strani – specijalizovani servisi za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled ili servis Vašeg vozila ovde.

Naplata parkiranja i kontrola vozila se obavlja u periodu od 8-21 čas radnim danom kao i od 8 do 14 časova subotom. Osobe sa invaliditetom imaju posebne pogodnosti za parkiranje svojih vozila.

Pored zonskog i izvan zonskog parkinga postoje i specijalni parking prostori koji su pod upravom grada Beograda, kao što je otvoreni parking na aerodromu Nikola Tesla. Ovaj parking na aerodromu ima 478 parking mesta, od kojih su 3 mesta rezervisana za vozila osoba sa invaliditetom. Radno vreme parkinga je od 0 do 24 časa, a cena je 100 dinara po započetom času.

Izvor: Parking servis Beograd