Zimske gume za 2021. godinu


Zimske gume se moraju imati na vozilu u periodu od 1. novembra do 1. aprila, ali postoji odstupanje ukoliko na kolovozu nema snega i leda. Tada niste u obavezi da posedujete zimske pneumatike. Nemački auto-moto savez ADAC je sproveo testiranje zimskih guma za 2021. godinu i evo rezultata.

U ovogodišnjem testu ispitano je 16 modela guma koje koriste najviše vozila niže srednje klase i 20 modela guma koje najviše koriste vozila srednje klase.

Više o dimenzijama i oznakama na gumama čitajte u našem serijalu ovde.

Niža srednja klasa vozila najviše koristi dimenzije guma 195/65 R15 i tu spadaju Honda Civic, Hyundai Accent, Kia Rio, Mazda 3, Toyota Auris kao i Toyota Corolla. Najbolje na testu su se pokazale gume Dunlop Winter Response 2 i Goodyear UltraGrip 9+. Odmah za njima slede gume Michelin Alpin 6 i Vredestein Wintrac. Cena ovih guma po komadu kod domaćih dilera iznosi od 7500 dinara pa na više.

Servisi za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled vozila ovde ili nas pozovite telefonom.

Srednja klasa vozila najviše koristi dimenzije guma 225/50 R17 i tu spadaju Honda Acord, Hyundai Sonata, Kia Magnetis, Lexus IS, Mazda 6 kao i Toyota Avensis. Najbolje na testu su se pokazale gume Dunlop Winter Sport 5, Goodyear UltraGrip Performance + i Michelin Alpin 6. Cena ovih guma po komadu kod domaćih dilera iznosi od 13000 dinara pa na više.

auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-zimske-gume-2021