Može li se korona dobiti kod automehaničara?


Korona virus prenosi se kapljično, sa čoveka na čoveka. Takođe može se preneti i sa kontaminirane površine ali verovatnoća takvog ishoda je manja. Naši automehaničari su i pre epidemije virusa korona, zbog prirode posla, nosili rukavice, a vrlo često i maske, pa je verovatnoća da u našem servisu dobijete virus praktično zanemarljiva.

Način na koji virus možete dobiti u našem radnom prostoru, kao i bilo gde drugo, je ako se ne pridržavate propisanih pravila o distanci i higijeni. Pre nego što dovezete automobil na pregled molimo Vas razmislite o sledećem:

  • Uključujete se pod haubu i zajedno sa majstorom na distanci od 20 cm dijagnostikujete kvar. Slobodno se opustite, naši majstori znaju svoj posao. Dok popijete kaficu, vrlo brzo će te dobiti rezultate pregleda.
  • A za šta Vam služi ovaj čekić? Molimo Vas ne dirajte alat jer i on takođe može biti kontaminiran. Govorimo Vam zbog Vaše bezbednosti, a ako ste znatiželjni preporučujemo Vam naš članak na tu temu.
  • Video sam na Guglu, znam u čemu je kvar! Ako već znate u čemu se radi pretpostavljamo da možete popraviti kvar sami. Međutim, naš savet je da ipak vozilo servisirate u dobro proverenim servisima. 

Možda smo Vas malo nasmejali, a možda ste se i prepoznali u nekoj od opisanih situacija. Zakažite pregled Vašeg japanskog ili južnokorejskog vozila ovde.

Vidimo se u nekom od naših servisa na Senjaku i Novom Beogradu.