Kupite Hondu NSX koju je vozio Ajrton Sena


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozilla-honda-nsx-airton-sena

Prodaje se Honda NSX koja je pripadala Ajrtonu Seni (eng. Ayrton Senna) za “samo“ 500000 britanskih funti. Pravi ljubitelji dobrog vozila znaju da cene kvalitet, a u ovom slučaju i da prepoznaju legendarnog vlasnika, neki bi rekli najvećeg vozača u Formuli 1 ikada. 

Sena je Hondu NSX čuvao u svojoj kući u Portugaliji gde je povremeno boravio, a automobil se čak pojavljuje i u filmu “Trkanje mi je u krvi” (eng. Racing Is In My Blood). Na fotografijama iz Seninog života se takođe prikazuje kako Sena pere svoj automobil.

Ovaj primerak Honde NSX je prilično vredan, a cenu mu dodatno povećava činjenica da je imao slavnog vlasnika. Baš ovu Hondu je 2019. godine vozio Đan Karlo Minardi (ita. Gian Carlo Minardi), osnivač, sada nekadašnjeg, Minardi tima u Formuli 1, na internacionalnom autodromu “Enco i Dino Ferari” (ita. L’autodromo Enzo e Dino Ferrari) pokraj gradića Imole u Italiji povodom obeležavanja 25. godišnjice Senine smrti.

Zakažite pregled automobila u našim servisima za japanska i južnokorejska vozila popunjavanjem upita na stranici kontakt

Automobil je prvi put registrovan 1991. godine i prešao je samo 63000 kilometara. Ispod haube je 3,0-litarski V6 motor koji ima 274 KS i 283 Nm obrtnog momenta. Od 0 do 100 km/h ubrzava za oko 6 sekundi dok je maksimalna brzina 266 km/h.

Senin automobil je danas u vlasništvu Roberta Mekfagana (eng. Robert Mcfagan) koji ga je kupio 2013. godine i od tada se vozilo nalazi u Velikoj Britaniji.

Ako imate na raspolaganju više od pola miliona funti i zaljubljenik ste u dobre i vredne automobile sa pedigreom, ovo je prilika za Vas koja se retko ukazuje.

Izvor: b92.net