Koliko polovnjaci gube na vrednosti tokom godina?


Polovna vozila tokom godina izgube svoju vrednost. Nov automobil u koji sednete i okrenete ključ već vredi 10% manje, a kod nekih modela procenat ide i do 20%. Kako se kotiraju japanska i južnokorejska vozila?

U prvoj godini vozilo izgubi od 10% do 25%, što zavisi od modela i početne cene, a naravno i od stanja automobila i pređene kilometraže. Sportski automobili izgube više na vrednosti u prvoj godini od limuzina ili SUV-a.

Pouzdan servis japanskih i južnokorejskih vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled vozila ovde.

Tokom prve četiri godine korišćenja automobila pad vrednosti ide od 30% do 60%. Kupovina polovnog vozila zato ima izuzetno smisla jer pojedini modeli nakon 4 godine vrede upola manje, a dobar deo njih je u odličnom stanju. Tokom tog perioda još uvek su važeće određene garancije te je kupovina prilično bezbedna.

Gledajući pobednike po određenim klasama automobila, japanska i južnokorejska vozila najmanje gube vrednost nakon 4 godine u 3 klase:

  • U klasi mali gradski automobili, pobednik je Hyundai i10 1.2 (56,9%).
  • U klasi mali SUV, pobednik je  Mazda CX-30 e-Skyactiv-G 2.0 (57,5%).
  • U klasi kompaktni SUV, pobednik je Toyota RAV 4 2,5 4×2 Hybrid (57,8%).

Ako Vam je potreban savet i pregled vozila prilikom kupovine polovnjaka, obratite nam se. Profesionalni servis i usluge pružamo više od 2 decenije na dve lokacije u Beogradu.

Dobrodošli.  

Izvor: b92.net

auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-polovnjaci-hyundai