Koliko i kako prati automobil zimi?


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-pranje-kola-zimi

Postoje različita mišljenja kako prati automobil tokom zime i da li ga prati ako su temperature izuzetno niske. Evo nekoliko saveta za održavanje vozila tokom zime, barem što se higijene tiče.

Ako je spoljna temperatura manja od -10 stepeni izbegavajte pranje automobila ako niste u mogućnosti da obezbedite odgovarajuće uslove. Voda za pranje koja je na 20 do 30 stepeni razlike može oštetiti lak na delovima koji su već oštećeni. Ako već perete automobil na niskim temperaturama neka voda za pranje bude što hladnija kako bi se izbegao termički šok, a pre celog procesa uklonite ostatke snega i leda kako oni ne bi oštetili boju.

Servisi za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled Vašeg vozila na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom.

Tvrdnja da automobil treba zimi češće prati zbog ostataka soli na putevima nije u potpunosti tačna. Potpuno ispravna limarija i lak na automobilu, koji nema oštećenja, dobro podnose prljavštinu i so. U slučaju pojave korozije i rđe na delovima automobila, so i razne primese sa puteva mogu dodatno pogoršati stanje na tim delovima. Samo pranje automobila zbog soli ili drugih nečistoća neće ublažiti dalji proces propadanja laka i limarije, ali ga može blago usporiti, što svakako nije dugoročno rešenje.

Automobil tokom zime može da ide na pranje jednak broj puta kao i leti, bitno je da spoljašnja temperatura nije ekstremno niska. Zaštita automobila voskom nakon pranja takođe neće imati bolji efekat ili veću zaštitu limarije tokom zime u odnosu na bilo koji drugi deo godine.

Naš savet je da pre zimskih uslova vožnja, koji jesu ekstremniji, pregledate automobil, kako mehaniku tako i kompletnu spoljašnjost, posebno donji deo koje se ne vidi. Ispravno vozilo je bezbedno, a sneg, led i zima ne mogu značajno naškoditi boji i limariji automobila ako je potpuno ispravan i bez oštećenja.