Koje su opasnosti tokom vožnje na proleće?


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-opasnosti-voznje-tokom-proleca

Proleće donosi toplije dane ali sa toplijim vremenom dolaze i neke druge opasnosti koje vozači moraju uzeti u obzir kada su na putevima. Koje su neke od najčešćih opasnosti vožnje u proleće?

Promenljivo vreme i padavine

S prolećem dolaze i promenljive vremenske prilike, koje mogu biti izuzetno nepredvidljive. Kiša, sneg i grad mogu se pojaviti bez upozorenja u velikim količinama za kratko vreme, a nagle promene temperature mogu dovesti do magle i loše vidljivosti. 

Loši putevi

Posle zime mogu ostati oštećenja na putevima u obliku rupa, pukotina i neravnina koje se mogu pogoršati tokom proleća i uzrokovati opasnost za vozače. Tako gde su putevi bili u odličnom stanju mogu se otvoriti velike rupe koje se ne vide i mogu se brzo ispuniti vodom usled obilnih i nenajavljenih padavina. 

Servisi za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled ili servis Vašeg vozila ovde

Veći broj pešaka, biciklista i motociklista

Proleće donosi i veći broj pešaka, biciklista i motociklista na putevima kojih smo se odvikli tokom zime. Oni su ranjiviji od vozila i često su teže vidljivi pa je potreban poseban oprez.

Umor od zimskih uslova vožnje

Pojedini vozači mogu osetiti umor i iscrpljenost nakon zimskih uslova vožnje što može dovesti do nepažnje i nesreća nakon opuštanja usled boljeg vremena tokom proleća. Važno je dati sebi dovoljno vremena da se naviknete na promene na putevima kako bi se osećali opuštenije i sigurnije tokom vožnje.

Kako bi se smanjila opasnost u vožnji tokom proleća, važno je biti svestan ovih rizika i preduzeti odgovarajuće mere opreza. Tu se podrazumeva i redovno održavanje vozila, prilagođavanje brzine uslovima puta kao i izbegavanje vožnje u lošim uslovima iako su vremenske prilike bolje nego tokom zime.