Koja vozila se najviše kradu?


Broj ukradenih vozila na teritoriji Srbiji je u padu. Pre 10 godina u Beogradu je godišnje sa ulica nestajalo u proseku 2600 vozila, a sada je taj broj ispod 1000. Prosek je 2,5 ukradena vozila dnevno što na grad veličine Beograda nije mnogo.

Tradicionalno najviše se krade Folksvagenov program vozila, a u okviru modela prednjači Golf, od dvojke do sedmice, zatim slede Pasat, Polo, Tuaran, Tiguan i Kedi.

Spisak se zatim širi na Reno, Audi, Škodu, Opel i BMW sa svojim modelima trojka i petica koji su najzastupljeniji u krađi.

Prema podacima MUP-a Srbije skoro godinu dana nije prijavljena krađa niti jednog vrednijeg vozila japanskih proizvođača. Uglavnom se sporadično prijave slučajevi krađe Honde, Mazde i Tojote, ali se tu radi o vozilima koja su starije proizvodnje i za koja nije potrebna upotreba specijalnog alata koji služi za eliminisanje elektronskih prepreka. Uglavnom se koristi alat koji služi za savladavanje mehaničkih prepreka i na taj način startovanje vozila.

Japanska i južnokorejska vozila pored dugovečnosti i pouzdanosti imaju malu stopu prijavljenih nestanaka, što je još jedan od razloga za kupovinu i bezbrižnost sadašnjih i budućih kupaca. Uz dobru fizičku zaštitu i alarm, garaža nije preko potrebna, pa je to još jedan od načina uštede kada vozite japanca ili južnokorejanca.

Pouzdana vozila iziskuju i pouzdan servis. Zakažite pregled vozila u našim servisima na Senjaku i Novom Beogradu.