Kako uspešno proći tehnički pregled


Prilagođavanje novom pravilniku o tehničkom pregledu koji je stupio na snagu 5. jula 2018.  trajaće 3 godine, odnosno do 2021. Šta je novo i šta je to promenjeno u odnosu na pravilnik iz 1984. godine?

Naše vozače na prvom mestu interesuje cena. Ona je naravno promenjena i to na više. Vlasnici putničkih vozila će sada morati za tehnički pregled da izdvoje od 3000 – 4000 dinara. Tehnički pregled će sada biti detaljniji, a potrebno je obratiti pažnju na sledeće stvari:

  • Operite automobil pre nego što dođete na tehnički pregled. Ako Vam vozilo bude do te mere zaprljano da se nepravilnosti ne mogu jasno uočiti, bićete vraćeni i upućeni na pranje vozila.
  • Dubinska korozija koja se odnosi na delove šasije koji su bitni za bezbednost će se striktno nadgledati.
  • Ako ste naknadno ugradili ksenonske farove, biće Vam neophodan atest jer se ovakav potez po zakonu smatra prepravkom vozila.
  • Ispravne kočnice se podrazumevaju, a potrebno je i da vetrobransko staklo nema pukotine sa tendencijom širenja.

U slučaju manjih nepravilnosti možete u roku od 3 dana ispraviti sve nedostatke i o istom trošku ponoviti tehnički pregled. U slučaju da ipak registrujete vozilo koje vozite bez tehničkog pregleda, rizikujete nove kazne i to od 3 meseca do 5 godina zatvora.

Ako Vam je potreban savet pre registracije slobodno nam se obratite ili posetite neki od naših servisa na Senjaku i Novom Beogradu.