KIA ima novi logo


Južnokorejski proizvođač automobila KIA promovisao je novi logo, a pri tom uspeo i da obori svetski rekord! Prethodni logo koji je lansiran 1994. doživeo je redizajn 2004. godine, a konačno 2021. godine došlo je na red nešto sasvim drugačije.

Tokom promocije novog logoa priređen je vatromet koji je lansiran sa rekordnog broja dronova u vazduhu sa kojih se ispaljuju pirotehnička sredstva. 

Sam logotip je izveden tako da povezuje slova imena u neprekidnom nizu. Slova su tako povezana da izgledaju kao rukom potpisana. Ritmična, neprekinuta linija logotipa označava posvećenost, dok njegova simetrija pokazuje samopouzdanje rastućeg KIA brenda.

Značaj izrade logoa kao i vizuelnog identiteta bilo kog privrednog subjekta je veliki, jer ne radi se samo o lepoti već prvenstveno o prepoznatljivosti i originalnosti koja donosi sa sobom distanciranje od konkurencije. 

KIA između ostalih ciljeva, ima ambiciju da zauzme vodeću poziciju na globalnom tržištu automobila. Njene aktivnosti u budućem periodu će biti usmerene na popularizaciju električnih vozila i uvođenje širokog spektra usluga mobilnosti, prilagođenih potrebama i ukusu pojedinaca i lokalnih tržišta.

Za sva pitanja u vezi servisa i kvalitetnih rezervih delova KIA vozila, kao i ostalih južnokorejskih proizvođača, pišite nam na stranici kontakt