Kakve automobile žene vole?


Sigurno ste već čuli od Vaše devojke, sestre, drugarice ili žene, da pri izboru automobila nije bitno koji je model i šta vozilo ima od opreme, bitno je da bude crven. To je stav! Koga još zanima 1001. specifikacija automobila koje samo iskusni majstori mogu da rastumače. Najvažnije je da auto bude lep.

Takav pristup izboru vozila veoma često zna da bude po principu spolja gladac, a iznutra jadac. Zato su to uvek automehaničari koji će sitnice i nedostatke na vozilu ispraviti, a lepšem polu džentlmenski naplatiti manje. Da, ima takvih servisa, makar po jedan na Senjaku i Novom Beogradu.

Istraživanje sprovedeno u Zapadnoj Evropi govori da nežniji pol i nije više toliko nežan, pošto je potražnja za velikim i jakim automobilima posebno u porastu među ženskom populacijom. U ponudi su sve češće oranž, pink, ljubičaste i ciklama karoserije. Zamislite Tojotu  Land Cruiser pink boje. Deluje nespojivo ali, ako kupac insistira, zašto da ne?

Estetika posebno dominira u enterijeru. Kombinacija kože i tekstila je savršen spoj, a boja ne mora obavezno da se slaže sa bojom karoserije. Bitno je da unutrašnjost bude lepih i pravih linija. Veliki retrovizor se podrazumeva, znate već za šta, da ne čuje ili ne vidi saobraćajna policija.

Boja, dimenzije i interijer, našim mehaničarima nije na prvom mestu. Mehanika je uvek ista, nezavisno od dopadljivosti automobila.

Zakažite pregled Vašeg japanskog ili južnokorejskog vozila ovde.

Dobrodošli.