Proverite stanje na putevima


Sezona je odmora i odlaska na skijanje, a zbog klizavih puteva i zimskih uslova vožnje opreza nikad dosta. Proverite u kakvom stanju se nalazi Vaš japanski ili južnokorejski četvorotočkaš u našim servisima na Senjaku i Novom Beogradu.

Izbegavanje saobraćajne gužve cilj je svakog vozača, a u nastavku teksta pogledajte neke od načina kako da doskočite čepovima, zastojima i ostalim saobraćajnim poslasticama od kojih pritisak i kod zdravih ljudi skače na 200.

Ako se krećete samo u Beogradu pratite intenzitet saobraćaja na kamerama koje su postavljene širom grada. Za one koji ne veruju svojim očima tu je uvek Google sa svojim servisom i opcijom praćenja gustine saobraćaja. Dobrom kalkulacijom veoma lako možete izbeći saobraćajne gužve.

Za one koji putuju po Srbiji, stanje na putevima mogu pratiti na sajtu Auto moto saveza Srbije. Biranjem alternativnih pravaca i izbegavanjem čepova usled radova na putu moguće je znatno uštedeti vreme.

Veći granični prelazi pokriveni su kamerama pa ako se uputite u inostranstvo veoma korisno bi bilo pogledati kakvo je stanje na samoj granici. Informišite se o manjim graničnim prelazima koji često ne rade od 0 do 24 ali mogu biti odlična alternativa glavnim putnim pravcima i uštedeti nekoliko sati čekanja u redu.

Do izgradnje nekih širih trotoara ili drugačije regulacije saobraćaja dovijajte se na sve dostupne načine i štedite vreme prilikom vožnje.

Srećan put!