Kako ohladiti automobil za 30 sekundi?


Tokom letnjih dana nisu svi vozači u mogućnosti da automobil drže u hladu ili u garaži. Svima je dobro poznat osećaj, bilo da ste vozač ili putnik, kada sednete u auto koji je dugo stajao na suncu. Temperature u vozilu mogu dostizati i preko 50 stepeni! Šta raditi u tom slučaju?

Pre nego što sednete u automobil, spustite sva stakla sa jedne strane vozila, a brzo otvarajte i zatvarajte vrata sa druge. Na ovaj način će te praktično izgurati vruć vazduh u rekordnom roku. Za nekoliko sekundi moguće je spustiti temperaturu za 10 i više stepeni, zavisno koliko je auto prethodno zagrejan.

Kada sednete u automobil i započnete vožnju, otvorite dijagonalno prozore i na taj način će promaja brže delovati te izbaciti vruć vazduh iz automobila.

Servisi za japanska i južnokorejska vozila – zakažite pregled ili servis vozila ovde ili nas pozovite telefonom

Za one koji imaju klima uređaj u automobilu, savet je da upale klimu i spuste na najnižu moguću temperaturu. Potrebno je voziti nepun minut sa spuštenim prozorima, a nakon toga podići stakla i pustiti da klima uređaj odradi svoj posao. 

Mi Vam ipak savetujemo da pri ulasku u rashlađen automobil obratite pažnju, jer nagla promena temperature svakako nije dobra. Efekat je isti kao kad zagrejani na plaži skočite bez ikakve pripreme u hladnu vodu, pa postoji mogućnost naglog skupljanja krvnih sudova i neželjenih efekata.

Zdravstvene probleme prepuštamo nekim drugim stručnjacima, a kada su u pitanju mehanički problemi tu imamo odlična rešenja u našim servisima na Senjaku i Novom Beogradu

auto-centar-forma-beograd-kako-rashladiti-auto