Jesenje spremanje auta – nemojte čekati zimu! Prvi deo


Jeste li jedni od onih koji sve rade u zadnji čas? Nemojte čekati zimu za pripremu Vašeg vozila, barem zbog toga što će pri naglom padu temperature doći do problema sa automobilom, a servisi biti puni i po nekoliko nedelja unapred!

Šta možete uraditi za Vaš automobil već sad na pragu jeseni?

Akumulator

Bez obzira na garanciju i starost proverite u kakvom stanju je akumulator. Savet je da se to radi makar jednom godišnje, a sada dok je još pristojna temperatura je idealno vreme za odlazak u servis.

Limarija

Sitne ogrebotine koje možda i ne vidite golim okom će korodirati brže sa pojavom vlage i soli u zimskim mesecima. Zato je sada idealno vreme da pregledate kompletnu limariju i da sredite sve nedostatke. Posebno je bitno pregledati delove automobila koji se ne vide spolja i na prvi pogled, kako bi moguća oštećenja bila na vreme sanirana i sprečena dodatna šteta i finansijski izdatak. 

Servisi za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled vozila ovde ili nas pozovite telefonom.

Brisači

Jesen donosi značajno povećanje padavina pa je izuzetno važno da su brisači potpuno ispravni i rade punim kapacitetom. Ako tokom brisanja stakla ostaje trag, a nije u pitanju nečistoća, znači da je potrebno promeniti gumu brisača. Posebno obratite pažnju na zadnji brisač koji je od velike važnosti za dobru preglednost kao i na prskalice koje se mogu začepiti tokom vremena u slučaju da automobil stoji duže ispod drveta ili drugog rastinja.

Tečnost za brisače

Uvek je poželjno koristiti specijalizovanu tečnost za brisače jer obična voda zbog nečistoće može vremenom izgrebati staklo. Kako se bliži zima razmislite o sipanju tečnosti koja ne mrzne na nižim temperaturama jer ako se brizgaljke zamrznu biće Vam potrebno da rešavate i taj dodatni problem.

U našem sledećem članku pročitajte još saveta za jesenje spremanje auta. 

auto-centar-forma-beograd-jesenje-spremanje-auta