Jesenje spremanje auta – nemojte čekati zimu! Drugi deo


U našem prošlom članku možete pročitati korisne savete kako da spremite automobil za jesen, jer na zimu može biti teže, skuplje i sa dužim čekanjem kod automehaničara. Koje još savete smo spremili za Vas, pročitajte u daljem tekstu.

Voskiranje

Kada se automobil voskira lakše ga je prati, a takođe je bolje zaštićen od spoljašnjih uticaja, prljavštine i soli. Najbolje je voskirati auto u profesionalnim servisima jer je efekat duži, ali možete to i sami uraditi sredstvima iz radnje koja su jeftinija ali manjeg efekta.

Stakla

Temeljno pranje stakala iznutra doprineće svakako boljoj vidljivosti ali i smanjenom magljenju, posebno ako nanesete sredstva protiv magljenja. 

Klima uređaj

Nakon toplog vremena i češćeg korišćenja klime u kolima, jesen je idealna da proverite stanje uređaja kao i količinu freona.

Servisi za japanska i južnokorejska vozila sa više od 20 godina iskustva. Zakažite pregled ili servis automobila ovde.

Gume

Proverite pneumatike i pritisak u njima, neravnomerno prijanjanje, posebno pri mokrom kolovozu može biti izuzetno opasno. Ne zaboravite da proverite i rezervni točak jer Vam može biti beskorisan u slučaju da nije ispravan, a iznenada Vam zatreba.

Šoferšajbna

Usled temperaturnih razlika može doći do širenja oštećenja na staklu pa je dobro popraviti sve nedostatke na vreme jer postoji tačka posle koje je nemoguće vršiti popravke i potrebna je zamena kompletnog stakla.

Patosnice

Dolaskom hladnijeg vremena i više padavina dobro je staviti gumene patosnice koje se lako čiste i peru u slučaju da unesete blato i nečistoću u automobil.

Nadamo se da smo Vam pomogli u sagledavanju svih problema koje možete imati tokom vožnje na jesen i da će te poslušati naše savete kako bi ste zimu dočekali spremni. 

auto-centar-forma-beograd-jesenje-spremanje-auta-drugi-deo