Japanska vozila imaju lojalne kupce


Automobilske kompanije izuzetno cene lojalnost kupaca, i stalo im je da automobili ostanu što duže u njihovom vlasništvu. Prvih 10 automobila koji najduže ostaju u vlasništvu kupaca su japanske proizvodnje. Ako Vam je potreban servis japanskih automobila zakažite pregled vozila na stranici kontakt.

iSeeCars.com je sproveo istraživanje na 660000 vozila starosti od 1981. do 2005. modelne godine sa ciljem da se utvrdi koji modeli najduže ostaju kod vlasnika. 

Prema istraživanju 7 od 10 automobila koji će najverovatnije ostati kod jednog kupca preko 15 godina dolazi od istog proizvođača, sa ukupnim procentom od 6,1%. Reč je naravno o Tojoti.

Tojota Prius u vlasništvu ostaje čak 2,2 puta duže od proseka, s tim što je 13,7% petnaestogodišnjih primeraka i dalje u garažama prvih vlasnika.

Zatim na drugom mestu se nalazi Tojota Highlander sa 12,4% onih koji su i dalje kod prvobitnih kupaca, što je dvostruko više u odnosu na prosek. Modeli Tacoma, Sienna i Tundra slede na listi i svi se nalaze na oko 11%.

I ostala vozila sa liste su japanska, pa tako slede Honda CR-V, zatim Honda Pilot, i na kraju Subaru Forester, Tojota 4Runner i Tojota Sequoia.

Poznata je pouzdanost, trajnost i kvalitet japanskih vozila pa zato ova lista i ne čudi. Vlasnici dugi niz godina ostaju verni jednom proizvođaču, a čak i kada kupuju novije generacije istog modela, zadržavaju prethodnu. 

Ima li veće reklame za japanska vozila? Odlučite se za kvalitet pre svega, i retke odlaske kod majstora. Za svaki slučaj, tu su naši servisi na Senjaku i Novom Beogradu.