Iskorenite naviku koja šteti Vašem automobilu


Vozači koji su naviknuti da stalno koriste svoj automobil i za najmanju sitnicu prave više štete nego koristi. Ako zanemarimo činjenicu da je šetnja zdrava, kratke destinacije na koje idete automobilom dugoročno mogu naneti puno štete na vozilu.

Sigurno ste bili mnogo puta u situaciji da palite automobil i vozite ga par stotina metara do radnje, teretane, vrtića, čak i onda kada je lepo vreme i možete se prošetati. Nismo sigurni ni da se na kratkim razdaljinama može uštedeti vreme, s obzirom na traženje parkinga, možda i po neki semafor koji se nađe na putu. 

Servisi za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled vozila na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom

Kada vozite automobil par stotina metara motor ne može da postigne radnu temperaturu. Vlaga koja ne stigne da ispari pomešaće se sa uljem, a na drugim delovima motora će se stvoriti nečistoće kao i na EGR ventilu – elektromehaničkoj komponenti koja sprečava ponovni ulazak izduvnih gasova u komoru za sagorevanje sa zadatkom smanjenja zagađenja i zadovoljavanja ekoloških standarda.

Takođe, kod kratkih vožnji može doći do mešanja ulja i goriva gde će se promene na ulju videti golim okom. Ovo možete proveriti tako što će te pomirisati šipku za merenje ulja. Ako osetite na njoj miris goriva idite odmah kod majstora.

Konačno, kada motor dostigne radnu temperaturu, kondenzacija isparava. Stalnom vožnjom na kratkim relacijama moguće je da će se u karteru formirati veća količina goriva i vode.

Nemojte da Vas mrzi kratka šetnja do radnje ili trafike, zdravije je za Vas ali i za Vaš automobil.

auto-centar-forma-beograd-loše-navike-u-voznji