Da li paliti auto na guranje?


Sigurno Vam se desilo više puta u vozačkoj karijeri da auto neće da upali ili da tokom vožnje jednostavno stane. Zašto ne bi pokušali da ga startujete na gurku? Razmislite još jednom! Naš savet je da bolje pozovete svoj servis, ako vozite Japanca ili južnokorejsko vozilo onda nema dileme. Servisi na Senjaku i Novom Beogradu će Vam priteći u pomoć.

Treba imati u vidu da se u glavi motora nalazi zupčasti remen ili lanac. Ako vozilo ima lanac za razvod ventila pređite na sledeći pasus i pratite naša uputstva. Ako auto ima zupčasti remen, dobro obratite pažnju! Pri naglom kretanju remen može preskočiti na zupčaniku i tada se mogu iskriviti ventili, oštetiti cilindar – takva opravka nije nikad jeftina!

Paljenje na guranje: ključem dajte kontakt i ubacite u drugu brzinu. Držite kvačilo i kada automobil dostigne određenu brzinu, a to je momenat kada onaj koji Vas gura već zadihan viče: puuuuštaj kvačilo, pustite kvačilo i automobil bi trebao da startuje. Ako ne upali ovaj trik, a ne možete naći nove dobrovoljce za guranje, pravac Auto centar Forma.