Kako da Vam prednja svetla blistaju?


Većina prednjih farova na automobilima je napravljena od polikarbonatne plastike koja u sebi sadrži UV zaštitni filter. Vremenom se UV filter potroši što dovodi do oksidacije plastike, a žuta boja je siguran indikator započetog procesa. U našim servisima na Senjaku i Novom Beogradu možete rešiti ozbiljnije kvarove na vašim japanskim i južnokorejskim vozilima, a za farove možete iskorititi nekoliko saveta koji su pred vama.

Kupite super sitnu šmirglu između P1000 i P2000 koja služi za zavšno poliranje slojeva, G3 polir pastu koja može da se kupi na merenje u auto prodavnicama lakova i običnu polir pastu bilo kog proizvođača. Jeftinije paste dolaze u obzir jer kvalitet poliranja nije toliko u proizvodima koje nabavljate nego u upornosti i snazi Vaših ruku. Zalažemo se za rodnu ravnopravnost ali drage dame prepustite ovaj put posao Vašim momcima i muževima.

Održavajte far stalno mokrim i trljajte šmirglom vertikalno 5 do 10 minuta u zavisnosti od toga koliko je far zamućen. Isti proces ponovite samo ovaj put trljajte horizontalno. Osušite far, stavite G3 polir pastu na mikrofiber krpu i kružnim pokretima je nanesite nekoliko minuta. Na kraju nanesite običnu polir pastu kružnim pokretima i farovi bi morali da se blistaju ako ste ispratili proceduru i dobro umorili ruke.

Sa novim farovima lakše će te nas pronaći u slučaju da Vam zatreba servis, a pregled vozila i sva pitanja u vezi Vašeg automobila možete nam postaviti ovde.