Da li je dozvoljeno šlepovanje na auto putu?


Kvar na automobilu uvek je velika glavobolja posebno kada krenete na odmor. Pre puta dobro je proveriti stanje vozila kod svog automehaničara. Međutim kada auto definitivno stane – kako ga ukloniti sa puta?

Na auto putevima je prema zakonu zabranjeno vučenje neispravnog vozila. To znači da ako Vam auto stane na auto putu rešenje je pozvati šlep službu. No, ipak postoji i mogućnost da pozovete nekog i da Vas uz pomoć sajle odšlepa sa puta. Kako?

Ako je razlog za vuču vozila nastao na autu putu vučenje je dozvoljeno do prvog isključenja. To u praksi znači da ipak možete ukloniti vozila sa puta na ovaj način i značajno uštedeti. Zakon zabranjuje šlepovanje vozila na auto putu ako kvar nije nastao na toj vrsti puta. Na primer, ne možete vući neispravno vozilo iz Beograda za Novi Sad i u tu svrhu koristiti auto put.

Kako ne biste koristili usluge šlep službe na vreme pripremite auto za putovanje. Zakažite pregled automobila u nekom od naših servisa za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu.

Bitna stavka je i da se auto ne može vući ako se pokvario pre naplatne rampe ili pre samog ulaska na auto put. Drugo vozilo može vući pokvaren automobil samo ako je kvar nastao na samom auto putu.

Kako Vam se ne bi desilo da ostanete na putu bez pomoći ili plaćate usluge šlep službe dobro je obezbediti neki od paketa pomoći na putu koji u zavisnosti od godišnje premije možete koristiti u zemlji i inostranstvu.

Ako već niste mislili o tome na vreme, nije kasno ni pred sam odlazak na odmor. Siguran i bezbedan auto više su od pola posla za miran godišnji odmor. 

auto-centar-forma-beograd-slepovanje-na-auto-putu