5. jula stupio je novi pravilnik za tehnički pregled automobila


Produžen je rok vlasnicima vozila koja nemaju katalizator ili emituju nepropisnu količinu izduvnih gasovima na još dve godine da otklone taj nedostatak.

Servis za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled vozila OVDE.

Tri godine je dato tehničkim pregledima da se prilagode novim pravilima i snabdeju svim aparatima za merenje količine izduvnih gasova. Istraživanja govore da skoro svako drugo vozilo u Srbiji zagađuje životnu sredinu zbog nepropisne emisije štetnih gasova. Odlučujući faktor prilikom tehničkog pregleda vozila neće biti emisiona klasa motora već dozvoljena količina izduvnih gasova.

Ministarstvo saobraćaja je objavilo da merenje emisije izduvnih gasova počinje 5. jula ove godine. Vozila koja su prvi put registrovana u Srbiji pre tog datuma, i koja fabrički dolaze sa ugrađenim katalizatorom, a sada ga nemaju, imaće rok do 5. jula 2023. da ga ugrade. 

Katalizator na vozilu na tehničkom pregledu moraće da imaju vlasnici vozila koji svoj automobil registruju nakon 5. jula ove godine. 

Rok za ugradnju katalizatora na onim vozilima na kojima je skinut ili nije ispravan je definitivno produžen. Iako sada vremena do 2023. godine ima sasvim dovoljno, naš savet je da se ne izlažete riziku i ne čekate poslednji momenat. Ukoliko ste vlasnik japanskog ili južnokorejskog vozila, pozovite proveren servis ili dođite lično na jednu od naših lokacija – Senjak ili Novi Beograd.