12 saveta za vožnju po magli – prvi deo


Doba je godine kada magla na putu može napraviti ozbiljan problem, posebno neiskusnim vozačima. Ako poslušate naše savete možete sebi znatno olakšati vožnju u ovakvim uslovima.

Prvo pravilo koje važi i u normalnim uslovima vožnje jeste da se krene na vreme. Ako vidite da je napolju magla, sigurno će Vam trebati dosta više vremena da stignete na željenu destinaciju, te zato krenite malo ranije.

Proverite da li Vam sva svetla na vozilu rade, posebno maglenke ako ih imate. Dobra svetla tokom vožnje u magli mogu biti ključna u raspoznavanju na kolovozu.

Nemojte dopustiti da Vam se prozori magle iznutra, kao da nije dosta i magla spolja. Podrazumeva se takođe da su prozori čisti i da se kroz njih dobro vidi.

Servisi sa više od 20 godina iskustva na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled Vašeg japanskog ili južnokorejskog vozila ovde.

Kada krenete na put nemojte koristiti duga svetla jer će te u tom slučaju videti još manje. Koristite oborena svetla ako nemate prednje maglenke.

Ako imate na vozilu zadnje maglenke, takođe ih upalite. One bolje obasjavaju vozilo sa zadnje strane i smanjuju mogućnost da neko naleti na Vas.

U slučaju da je magla kao testo i da je vidljivost mala, pored maglenki upalite i sva 4 migavca kako bi još svetlosti upozorilo druge vozače na Vaše kretanje.

U našem sledećem članku pročitajte još saveta za vožnju po magli. 

auto-centar-forma-beograd-voznja-po-magli-2022