Tojotini hibridi osvajaju Evropu


Tojota je objavila izveštaj poslovanja za prvu polovinu 2019. godine i rezultati su odlični, a pojedine brojke su fascinantne. U Evropi je prodato oko 580000 novih vozila, a polovinu tog broja čine hibridna električna vozila. Učešće Tojote na evropskom tržištu automobila, koje je izuzetno konkurentno, iznosi 5,3%.

Tojota nije osetila pad evropskog tržišta, čak naprotiv, prodaja je porasla i potražnja je veća od očekivane, a sve zahvaljujući novim hibridnim modelima. Očekivanju su da se dobra potražnja nastavi i u drugoj polovini godine i da će prodajni ciljevi za 2019. godinu biti premašeni.

Modeli koji su doprineli odličnoj prodaji su nova Tojota RAV4, Corolla Sedan i novi Camry koji je ove godine predstavljen i pušten u prodaju u Evropi. Povećana je i prodaja premijum brenda Lexus za čitavih 5%, a najviše zahvaljujući modelima Lexus ES i Lexus UX.

Japanski gigant ništa ne prepušta slučaju i sigurno ima planove kako da održi visoko tržišno učešće u godinama koje slede. Dugovečnost pouzdanih japanskih vozila se dodatno produžava redovnim servisom i kvalitetnim održavanjem a redovan pregled zakažite u nekom od naših servisa na Novom Beogradu i Senjaku.