Šta je Tojota predstavila na uticajnom tehnološkom događaju CES 2022?


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-ces-2022-2

CES (Consumer Electronics Show) predstavlja najuticajniji tehnološki događaj na svetu i održan je ove godine u Las Vegasu u SAD-u. Više od 50 godina CES je svojevrsna globalna pozornica za inovacije. Kojim proizvodom se japanski proizvođač Tojota predstavio ove godine?

Tojota je nastupila sa 2 eksponata:

MaaS rideshare interior Space Concept, MX221

Ovaj koncept zasnovan je na autonomnoj vožnji nivoa 4 (visoka automatizacija vožnje). Vozila 4. nivoa mogu da rade u režimu potpuno samostalnog upravljanja. Pored toga, ovo koncept vozilo je opremljeno je naprednim sistemom koji optimalno kontroliše klima uređaj, osvetljenje, zvuk, miris, stimulaciju vibracija i slike u skladu sa stanjem putnika i okolnim uslovima, dajući novu vrednost i iskustvo vožnje.

Servis za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled vozila ovde ili nas pozovite telefonom za više informacija.

MaaS Services Space Concept MOOX

Ovo koncept vozilo će se koristiti za razne usluge u sferi biznisa i zabave. Vozilo omogućava uređenje unutrašnjeg prostora za različite namene tako što će se odvajati i menjati sedišta i unutrašnji enterijer u zavisnosti od primene i želje kupca. Takođe tu je i sistem senzora koji prati ponašanje i emocije putnika te na osnovu toga pruža odgovarajuća iskustva tokom vožnje. Vozilo takođe poseduje sistem za dubinsku dezinfekciju kada nije u upotrebi što dodatno olakšava održavanje. 

Budućnost je stigla, a Tojota je sigurno jedan od najvećih inovatora u oblasti autonomnih vozila. Potpuna autonomija u vožnji se očekuju na putevima posle 2030. godine kada regulatorna tela daju zeleno svetlo za upotrebu ovakvih vozila i držanje volana u ruci postepeno ode u istoriju. 

Izvor: tech.toyota-boshoku.com