Šalteri MUP-a za registraciju vozila ponovo su otvoreni


Ako ste u nedoumici oko registracije vozila dobra vest je da ponovo možete lično otići na šaltere MUP-a koji su otvoreni za građanstvo.

Šalteri Uprave za upravne poslove Ministarstva unutrašnjih poslova u policijskim upravama i stanicama, na kojima građani mogu podneti zahteve za izdavanje vozačkih dozvola, registracije vozila, kao i da podignu dokumenta počeli su sa radom 11. maja 2020. godine.

Preporuka MUP-a građanima je da zahteve za prvu registraciju i promenu vlasništva vozila, promenu podataka upisanih na saobraćajnoj dozvoli i sve druge zahteve vezane za registraciju vozila, policijskim stanicama i upravama šalju preporučenom poštom.

Registracione nalepnice za vozila upisana u jedinstveni registar (kojima se produžava registracija), izdavaće se do 1. jula 2020. godine isključivo na tehničkom pregledu vozila.

Lična dokumenta kojima je istekao rok važenja za vreme vanrednog stanja, važiće do okončanja postupaka i donošenja odluka po zahtevima za izdavanje ličnih dokumenata, koji budu podneti u roku od 30 dana od prestanka vanrednog stanja.

MUP podseća da je prilikom posete policijskim upravama i stanicama potrebno poštovati propisane mere zaštite, nošenje zaštitnih maski kao i rukavica.

Izvor: www.mup.gov.rs