Pravilno pranje auta za vreme korona virusa


Mnogi vole da im je automobil  čist spolja, pa često koriste usluge automatskih perionica, ali mnogo važnija je higijena unutrašnjosti vozila, jer se automobil ne vozi sa haube! Virus korona koji je doveo do uvođenja vanrednog stanja u Republici Srbiji, podseća nas koliko je bitno temeljno oprati automobil, posebno njegov unutrašnji deo.

Osnovne preporuke zdravstvenih radnika koje su date za prevenciju i sprečavanje naglog širenja virusa su:

  • Redovno i temeljno pranje ruku
  • Izbegavanje javnih skupova
  • Nošenje zaštitne maske u zatvorenom ako postoji više ljudi

Vlasnici automobila su privilegovani jer ne moraju na posao da idu javnim prevozom i da dolaze u kontakt sa drugim ljudima. Bitno je samo održavati redovnu higijenu unutrašnjosti automobila i većina posla je završeno.

Prljave ruke su izvor mnogih bolesti, ne samo prenošenja virusa, stoga gledajte da površine koje najviše dodirujete tokom korišćenja vozila budu očišćene.

Prljave ruke su izvor mnogih bolesti, ne samo prenošenja virusa, stoga gledajte da površine koje najviše dodirujete tokom korišćenja vozila budu očišćene. Volan i menjač su svakako najviše na udaru pa bi bilo poželjno prebrisati ih dezinfikacionim sredstvom pre i posle vožnje. Vozači sa manuelnim stepenom prenosa će svakako više koristiti ručicu menjaču pa je dobro prebrisati je temeljno, a koja su to prednosti automatskog menjača, pročitajte ovde.

Za one koji žele i dodatnu zaštitu, istrljajte sedišta zaštitnim sredstvom, u zavisnosti da li je u pitanju platno ili koža, a uvek možete sami napraviti rastvor soda bikarbone i obične vode, te na taj način tretirati unutrašnjost vozila.

U vanrednim situacijama najvažnije je ne paničiti. Ponašajte se odgovorno prema sebi ali prema drugima. U slučaju da imate poteškoće sa paljenjem ili Vas automobil izda, sigurni smo da nije virus u pitanju. Za mehaniku uvek ima leka.

Zakažite pregled u nekom od naših servisa na Senjaku i Novom Beogradu.