Kome podneti zahtev za postavljanje table “Zabranjeno parkiranje“?


Mesta za parking na javnim površinama je sve manje, pa mnogi ispred svojih kuća, garaža i ulaza postavljaju table sa natpisom “Zabranjeno parkiranje“. Takav natpis nema nikakav značaj niti zakonsko značenje osim ako ne podnesete zvaničan zahtev nadležnim službama.

Da bi ste u Beogradu zaista zaštitili određeni prostor od parkiranja i postavili odgovarajuću tablu, morate podneti zahtev i zatražiti dozvolu od Sekretarijata za saobraćaj. Ako je Vaš zahtev odobren, zaposleni u JKP “Beograd put” izlaze na teren i postavljaju oznaku koja mora biti montirana na stubu za saobraćajni znak i na taj način je zakonski ispravna.

Servis za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Za zakazivanje pregleda ili servisa automobila pošaljite nam upit na stranici kontakt ili nas pozovite telefonom.

Dozvola Sekretarijata koju je moguće dobiti omogućava da obeležno mesto za koje ste podneli zahtev postaje samo Vaše za parkiranje. To je ujedno i zabrana drugima da blokiraju ulaz na mestu gde je postavljen znak –  garaža, dvorište, prolaz…

Podnošenje zahteva koji se odnose na tehničko regulisanje saobraćaja odnosno postavljanje vertikalne i horizontalne signalizacije, mogu se podneti na šalterima pisarnice Sekretarijata za saobraćaj uz uplatu administrativne takse od 320 dinara.

auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-zabranjeno-parkiranje