Koliko drumski saobraćaj zagađuje čovekovu okolinu?


U mesecu aprilu obeležen je dan planete zemlje. Koliko danas automobili zagađuju čovekovu okolinu? Drumski saobraćaj i dalje je veliki problem kada se radi o zagađenju vazduha. 50% naftnih derivata potroši se u drumskom saobraćaju, i to se odnosi na sva prevozna sredstva – automobile, kombije, autobuse, kamione i poljoprivredna vozila. U naseljenim mestima taj problem je još veći zbog velike gustine naseljenosti i broja vozila na malom prostoru. 

Podaci koji ohrabruju govore da je Evropska unija za poslednjih 30 godina uspela drastično da smanji emisiju štetnih gasova. Od 1990. godine, emisija lako isparljivih organskih jedinjenja smanjena je za 87%, oksida Sumpora za 66% i azotnih oksida za 40%. 

Odlični rezultati su postignuti ograničenjem emisije vozila kao i promenom kvaliteta goriva. Jedan od primera je smanjena emisija sumpor oksida kao posledica limita sadržaja sumpora u naftnim derivatima.

Servisi za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled ili servis vozila ovde.

Što se Srbije i regiona tiče, situacije se popravlja ali je i dalje daleko od standarda koji važe u Evropskoj uniji. Groblje za prljave automobile jedan je od naziva našeg regiona, pošto se islužena vozila koja se ne mogu registrovati u Evropskoj uniji i dalje uvoze na ove prostore. Prosečna starost automobila je preko 10 godina, a to u praksi znači da se i dalje koriste vozila sa Evro 3 (Euro 3) standardom.

Evro standard se odnosi na ugljen monoksid i suspendovane čestice. Ako poredimo standarde kroz vreme za putnička vozila, Evro 3 (Euro 3)  standard ima dozvoljenu emisiju 0,50 grama po kilometru azotnih oksida. Evro 4 (Euro 4) ima 0,25, Evro 5 (Euro 5) ima 0,18, a Evro 6 (Euro 6) samo 0,08 grama azotnih oksida po kilometru. 

Jasno je da i dalje prilično zaostajemo za standardima Zapadne Evrope ali se situacija znatno promenila nakon 2000. godine i povećane platežne mogućnosti stanovništva. Mnoštvo opcija kupovine novih vozila na lizing i kredit doprinelo je da se starost vozila u proseku znatno smanji, a takav trend očekuje se i u budućnosti. 

auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozila-dan-planete-2022