Kolike su kazne za saobraćajne prekršaje u Grčkoj 2024?


auto-centar-forma-beograd-japanska-juznokorejska-vozilla-kazne-u-grckoj-2024

Kazne za saobraćajne prekršaje u Grčkoj su visoke, posebno za neke stvari koje su nama uobičajene, kao što je pušenje u kolima. Pročitajte šta možete očekivati u Grčkoj tokom leta 2024. godine ako budete kršili saobraćajne propise.

U slučaju da Vam policija napiše kaznu za saobraćajni prekršaj u Grčkoj važno je znati da ona ne mora biti odmah evidentirana i poslata na granični prelaz u slučaju da je niste regulisali na licu mesta. Veliki broj turista i vozila sigurno usporava ceo sistem ali ako ne platite kaznu tokom letovanja ona će Vas sigurno sačekati sledeći put.

Grčka policija ne može da Vam pošalje kaznu na kućnu adresu ali prilikom sledećeg odlaska u Grčku kazna neće zastariti i čekaće Vas na ulazu u zemlju. U Evropskoj uniju postoji registar saobraćajnih prekršaja pa je veoma verovatno da Vas plaćanje kazne čeka i prilikom prelaska granice neke druge države koja je članica. 

Servisi za japanska i južnokorejska vozila u Beogradu. Proverite automobil pre polaska na odmor. Zakažite pregled ili servis vozila na stranici kontakt

Predstavljamo Vam neke od najčešćih kazni za saobraćajne prekršaje u Grčkoj:

  • Prekoračenje brzine u naseljenom mestu do 20 km/h, kazna je 100 evra.
  • Nepropisno parkiranje, kazna je od 40 do 80 evra.
  • Nevezivanje sigurnosnog pojasa – 350 evra.
  • Korišćenje mobilnog telefona tokom vožnje – 100 evra.
  • Vožnja pod uticajem alkohola košta od 78 do 1200 evra.
  • Prolazak kroz crveno svetlo na semaforu i preticanje preko pune linije iznosi 700 evra.
  • Pušenje u vozilu ako je u njemu dete mlađe od 12 godina iznosi 1500 evra i dolazi do oduzimanja vozačke dozvole.

Vozite oprezno i pregledajte automobil na vreme. Cene iznenadnog servisa u inostranstvu i eventualno plaćanje kazne može Vam upropastiti letovanje.

Srećan put. 

Izvor: b92.net