Kola i mali trikovi za sneg i led


 U veoma lošim uslovima, izbegavajte vožnju osim ako nije od zaista velike važnosti. Ali ako već morate da sednete u kola, evo nekoliko saveta na šta da obratite pažnju. 

Pripremite se

Ustanite ranije nego uobičajeno kako bi imali vremena da skinete sneg i led sa kola i kako bi imali dovoljno vremena da stignete na željeni cilj. Pošto su uslovi otežani, trebaće vam znatno više vremena da stignete. Planirajte da idite putevima prvog prioriteta jer je veća šansa da su već očišćeni. 

Ne zaboravite da ponesete kapu, rukavice, dobre cipele ili čizme kao i ćebe, kako bi ste izbegli da budete nespremni ako se zaglavite na putu.

Uvek sa sobom ponesite mobilni telefon koji je napunjen do kraja kao i neku malu polugu koja može da pomogne ako u slučaju da točak negde zapne. Staro parče tepiha ili kučni otirač mogu takođe da posluže. 

Pripremite svoja kola

Uzmite u obzir da se na niskim temperaturama akumulatori mnogo brže prazne. Držite klizače u očuvanom stanju i obavezno koristite antifriz u pravoj koncetraciji kako bi izbegli formiranje leda. 

WD-40 uvek pomaže, pa tako ako stavite na vreme, sprečiće da se brave i ključaonice zalede. Ako ste ipak zaboravili da to uradite, ugrejte ključ upaljačem kako bi ste ih odmrzli. 

Pokušajte da izvede da vam ovih dana rezervoar bude uvek napunjen do kraja. Zaista je poslednje što vam treba da vam nestane goriva na putu do kuće. 

car-door-frozen-shut-5-open-frozen-car-doors-step-5-min-911-x-608