Koji polovni automobili se najviše kvare u Srbiji?


U poznatoj automobilskoj emisiji SAT koja se emituje na državnoj televiziji izneti su podaci jedne domaće agencije za pomoć na putevima o vozilima koja su najčešće tražila pomoć na putu. Istraživanje je detaljno i pouzdano jer se radi o podacima sa puteva, iz prakse takoreći.

Od proizvođača koji se najviše ističu sa kvarovima prednjači Folksvagen, a evo cele liste od vozila koja se najviše kvare do onih sa najmanje kvarova:

Folksvagen

Opel 

Fiat

Reno

BMW

Ford

Pežo

Audi

Citroen

Mercedes 

Alfa Romeo

Tojota

Hjundai

Škoda

Mazda

Servisi za japanska i južnokorejska vozila na Senjaku i Novom Beogradu. Zakažite pregled ili servis vozila ovde.

Kao što se može primetiti, japanska i južnokorejska vozila su na dnu liste i imaju najmanje poziva za pomoć na putu. Od modela vozila koji se najviše kvare ističu se Opel Astra, Folksvagen Golf, Folksvagen Pasat, Fiat Punto, Reno Megan i Reno Senik.

Modeli iz 2008. i 2010. godine dominiraju, a među njima nema japanskih i južnokorejskih vozila, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu i nakon 10 i više godina korišćenja. 

Najveći broj kvarova na prijavljenim vozilima se odnosi na motor i mehaniku i čini oko 35% svih kvarova. Tu su zatim problemi sa anlaserom, menjačem i gumama. Najmanje u brojnosti su delimične ili potpune havarije vozila. 

Uzmite u obzir da razmislite o ovim podacima kada birate svoje sledeće vozilo, posebno polovno. Mada, ako se odlučite za vozila iz Japana i Južne Koreje ovaj problem je očigledno manje izražen dok je sigurnost veća. Birajte pametno, vozite pouzdana vozila. 

auto-centar-forma-beograd-vozila-koja-se-najvise-kvare-u-srbiji